top of page
  • Redactie

Vertrek netwerkcoördinator Hanna van Dijk

Met veel enthousiasme, kennis en kunde en vooral haar kenmerkende gulle glimlach heeft Hanna van Dijk zich de afgelopen vier jaar als netwerkcoördinator ingezet voor Genero. Na een impuls te hebben gegeven aan ons netwerk is het tijd voor een nieuwe uitdaging en op 1 april (nee, het is geen grap!) brak Hanna's laatste werkdag voor het netwerk aan. In dit korte interview met Hanna blikken we terug op haar tijd bij Genero en vragen wij haar naar haar nieuwe uitdaging.


Het afgelopen jaar hebben we ons ingezet voor ouder worden met een lach, een thema waar ook jij je hard voor hebt gemaakt. Als je terugkijkt op je tijd bij Genero, waarvan krijg jij dan een lach op je gezicht?


Hanna: 'ik krijg met name een lach op mijn gezicht als ik denk aan alle momenten die ik heb mogen beleven met de ouderen. Soms in groter verband waarbij het hele forum bij elkaar was of juist de 1 op 1 contacten. Deze gesprekken zorgde voor mij voor de échte verbinding door te weten hoe het met iemand gaat en wat er bij iemand speelt. De lol die we samen hadden vond ik heel erg leuk'.


Dat waren de leukste momenten, de momenten waarop plezier voorop stond, maar waarbij we ons tegelijkertijd ook inzette voor de goede zaak

'Ook het kunnen relativeren: met serieuze zaken bezig zijn, maar tegelijkertijd daarbij het leven niet te serieus nemen en merken dat de ouderen dat ook niet deden. Dat waren de leukste momenten, de momenten waarop plezier voorop stond, maar waarbij we ons tegelijkertijd ook inzette voor de goede zaak. Ik zou het aan iedereen gunnen dat het beeld op ouderen iets wordt bijgesteld en dat meer mensen inzien dat we niet alleen veel kunnen leren van ouderen, maar dat we ook echt veel lol met hen kunnen maken. Dat heb ik zéker zo ervaren!'


Waar heb je je binnen Genero voor ingezet en waar ben je het meest trots op?


Hanna: 'ik denk dat we met elkaar, want dat is echt iets wat we samen hebben gedaan, het netwerk verder hebben geprofessionaliseerd. Dat zie je terug op meerdere gebieden. We hebben nieuwe mensen aan ons verbonden, waarbij de groep ouderen die er nu staat over enorm veel kennis en kunde beschikt. We hebben ook steeds meer geprobeerd een goede match te maken tussen dat wat partners nodig hebben en dat wat ouderen kunnen bieden. Dit hebben we steeds verder geprofessionaliseerd door het instellen van regiotafels en werkgroepen, maar ook zeker door te investeren in een mooie website waardoor je goed vindbaar bent. Ook op de meer creatieve projecten ben ik trots: de Levenspadcast of coronaspondentie. Kortom, ik ben er trots op dat we ons op allerlei manieren hebben ingezet voor de positionering van het netwerk en dat we hier ook echt creatief in hebben durven zijn'.


Meer nog dan denkers hebben we ook doeners nodig in de samenleving. Mensen die goede ideeën ten uitvoer brengen samen met anderen

Zijn er dingen die je meeneemt in de rest van je (werkzame) leven vanuit je tijd bij Genero?


Hanna: 'Sowieso heel veel herinneringen. Ik koester heel veel herinneringen aan alle contacten die ik heb opgedaan. Tijdens mijn tijd bij Genero heb ik ook ontdekt dat ik het ondernemen heel leuk vind. Meer nog dan denkers hebben we ook doeners nodig in de samenleving. Mensen die goede ideeën ten uitvoer brengen samen met anderen. Daarnaast neem ik ook zeker de kijk op het ouder worden en hoe je dit met een lach kunt doen mee. Alle verhalen die in bijvoorbeeld de campagne voorbijkwamen die koester ik heel erg, omdat ik er altijd wel een levensles uit kon halen die ik kon verbinden aan mijn eigen ervaringen'.


Hiermee hoop ik een voorbeeld te zijn voor andere ondernemingen, omdat we enerzijds een personeelstekort hebben en anderzijds een hele groep ouderen met heel veel kapitaal

Wat ga je nu doen?


Hanna: 'ik ga het pad van ondernemen verder bewandelen. Enerzijds door tweedehands kinderkleding te verkopen. Iets wat een hobby van me is en waar ik blij van word. Ik houd enorm van kleding, maar vind het daarbij ook belangrijk dat kleding een tweede leven krijgt. Daarnaast hoop ik het contact tussen jong en oud te bevorderen in de sociale onderneming (Enfantique) waarbij ouderen kleding (en meer!) voor kinderen maken en door de winkel hopelijk te gaan draaien met oudere vrijwilligers. Hiermee hoop ik een voorbeeld te zijn voor andere ondernemingen, omdat we enerzijds een personeelstekort hebben en anderzijds een hele groep ouderen met heel veel kapitaal'


Hanna aan het werk in haar winkel 'Set est prêt' aan de Zwaanshals 344,

de (sociale) onderneming waar ze haar nieuwe uitdaging in heeft gevonden.


Tot een nieuwe netwerkcoördinator is geworven neemt onze participatieregisseur Demi Timmers (een deel van) de taken van Hanna over. U kunt haar bereiken via d.timmers@samergo.nl

99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page