top of page

do 13 jul

|

Genero Leest! Mazzel Tov

Genero Leest! Mazzel Tov van Margot Vanderstraeten

Genero leest is een initiatief van Genero. We zijn een boekenclub voor jong, oud en alles er tussenin. Heel graag nodigen we u uit voor onze volgende bijeenkomst!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Genero Leest! Mazzel Tov van Margot Vanderstraeten
Genero Leest! Mazzel Tov van Margot Vanderstraeten

Tijd en locatie

13 jul 2023, 19:30 – 21:00

Genero Leest! Mazzel Tov

Over het evenement

Genero leest is een initiatief van Genero. We zijn een boekenclub voor jong, oud en alles er tussenin. We zijn onlangs gestart met de Proloog in petite comité waarin we spraken over lezen en boekenclubs. Universeel was we allen vroeger veel en graag boeken lazen, maar dat onderweg soms een beetje kwijt zijn geraakt. Ook wilden we allemaal graag met verschillende generaties in gesprek over boeken en thematiek daarin. We willen met de leesclub onszelf stimuleren om te lezen en met elkaar perspectieven uit te wisselen. We streven naar een leuke groep van jong en oud, maar zijn hierin zeker flexibel: per boek kun je bepalen of je aan wil sluiten. Iedereen is welkom! De enige voorwaarde is dat je het boek gelezen hebt.  Inmiddels heeft de eerste sessie plaatsgevonden en kijken we vol enthousiasme uit naar de volgende bijeenkomst. Zien we jou op 13 juli online?

Meer informatie over het boek

Een meeslepend en confronterend verhaal over opgroeiende kinderen in een modern-orthodox joods milieu, gezien door de ogen van de niet-Joodse auteur. ‘Mazzel tov’ biedt een indringend, uniek inkijkje in de onbekende wereld van een gesloten orthodox-joods gezin in Antwerpen. Zes jaar lang begeleidt auteur Margot Vanderstraeten de kinderen van de familie Schneider bij hun huiswerk. Via dochter Elzira en zoon Jakov krijgt ze geleidelijk aan toegang tot hun wereld. Hier heersen religieuze wetten en eeuwenoude tradities die de Vlaamse studente maar moeilijk kan rijmen met de tijd: de jaren negentig. Maar ook de joodse familie wordt beproefd door de open, maar kritische werkstudente. Dat zij ongehuwd samenwoont met haar Iraanse vriend Nima wekt achterdocht. Gaandeweg winnen – aan beide zijden – respect, nieuwsgierigheid en humor het van verontwaardiging en verwerping. Als de kinderen afgestudeerd zijn zal Vanderstraeten ze jaren later in Israël en New York opzoeken.

Meer informatie over de bijeenkomst

Tijdens de online bijeenkomst gaan we in groepen van maximaal tien mensen uiteen om in gesprek te gaan over het gelezen boek. Er is geen vast format dat wordt aangehouden.

Een voorwaarde om bij de bijeenkomst aan te sluiten is dat je het boek hebt gelezen. Je dient zelf het boek te verzorgen (via de bibliotheek of door het aan te schaffen), Genero beschikt niet over uitleenexemplaren.

Aanmelden

Aanmelden kan door je hieronder kosteloos aan te melden via de website.

Na je aanmelding ontvang je de vergaderlink via de mail.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Willemijn Looman (w.looman@samergo.nl).

Tickets

  • Genero Leest! Mazzel tov

    € 0,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page