top of page

wo 11 okt

|

Teams

Genero Leest! Morgenrood door Willem van Toorn

Genero leest is een initiatief van Genero. We zijn een boekenclub voor jong, oud en alles er tussenin. Heel graag nodigen we u uit voor onze volgende bijeenkomst!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Genero Leest! Morgenrood  door Willem van Toorn
Genero Leest! Morgenrood  door Willem van Toorn

Tijd en locatie

11 okt 2023, 19:30 – 20:30

Teams

Over het evenement

Genero leest is een initiatief van Genero. We zijn een boekenclub voor jong, oud en alles er tussenin. We zijn dit jaar gestart met de Proloog in petite comité waarin we spraken over lezen en boekenclubs. Universeel was we allen vroeger veel en graag boeken lazen, maar dat onderweg soms een beetje kwijt zijn geraakt. Ook wilden we allemaal graag met verschillende generaties in gesprek over boeken en thematiek daarin. We willen met de leesclub onszelf stimuleren om te lezen en met elkaar perspectieven uit te wisselen. We streven naar een leuke groep van jong en oud, maar zijn hierin zeker flexibel: per boek kun je bepalen of je aan wil sluiten. Iedereen is welkom! De enige voorwaarde is dat je het boek gelezen hebt.  Inmiddels hebben al twee leuke sessies plaatsgevonden en kijken we vol enthousiasme uit naar de volgende bijeenkomst. Zien we jou op 11 oktober online?

Meer informatie over het boek

Als de 27-jarige Thomas Corbelijn de dagboeken van zijn betovergrootvader Maarten in handen krijgt en leest, wordt hij geconfronteerd met diens ervaringen tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen hij zijn geliefde Klaartje, die als verpleegster naar het front ging, achternareisde. Thomas, die meer begrijpt van de socialistische toon in het dagboek dan van zijn cynische vader, reist met zijn vriendin Susan naar Ieper, Duinkerken en Verdun, waar die oorlog nog alom aanwezig is. Meer en meer vraagt hij zich af of al de mensen toen omgekomen zijn voor de materialistische wereld waarin we nu leven.

En de schrijver zelf ? Tussen de dagboekfragmenten en het verhaal van Thomas en Susan door trekt hij van leer tegen de almaar stuurlozer en populistischer wordende maatschappij in coronatijd.

Meer informatie over de bijeenkomst

Tijdens de onlinebijeenkomst gaan we in groepen van maximaal tien mensen uiteen om in gesprek te gaan over het gelezen boek. Er is geen vast format dat wordt aangehouden.

Een voorwaarde om bij de bijeenkomst aan te sluiten is dat je het boek hebt gelezen. Je dient zelf het boek te verzorgen (via de bibliotheek of door het aan te schaffen), Genero beschikt niet over uitleenexemplaren.

Aanmelden

Aanmelden kan door je hieronder kosteloos aan te melden via de website.

Na je aanmelding ontvang je de vergaderlink via de mail.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Willemijn Looman(w.looman@samergo.nl).

Tickets

  • Genero Leest! Morgenrood

    Dit ticket dient enkel als bevestiging van uw aanmelding.

    € 0,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page