top of page

do 13 feb

|

Verpleeghuis Scheldehof - Vlissingen

Hoofd in de wolken en/of voeten in de Zeeuwse klei

De toekomst van wonen, welzijn en zorg voor Zeeuwse ouderen in 2030 Lokale netwerkbijeenkomst van GENERO in samenwerking met Academische Werkplaats Ouderenzorg Zeeland Voor wie: alle betrokkenen rondom wonen, welzijn en zorg voor ouderen in Zeeland

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Hoofd in de wolken en/of voeten in de Zeeuwse klei
Hoofd in de wolken en/of voeten in de Zeeuwse klei

Tijd en locatie

13 feb 2020, 13:45 – 17:00

Verpleeghuis Scheldehof - Vlissingen, Peperdijk 263, 4381 EN Vlissingen, Nederland

Over het evenement

“Ernstige gezondheidsrisico’s door langer thuis wonen”. 

“Geen plek meer voor ouderen”. 

“Als het kaartenhuis van de 80-plusser thuis instort”. 

‘Zomaar’ een aantal krantenartikelen over de uitdagingen waar we voor staan binnen de ouderenzorg. In Zeeland zijn deze uitdagingen nog een tikkeltje groter. Zeeland is de meest vergrijzende provincie in Nederland. In combinatie met een krappe arbeidsmarkt en het wegtrekken van jongeren uit Zeeland, is de druk op de professionals en mantelzorgers enorm. Het is van groot belang om gezamenlijk op zoek te gaan naar oplossingsrichtingen voor de uitdagingen binnen wonen, welzijn én zorg. 

In deze lokale netwerkbijeenkomst nodigen we u uit samen met andere professionals uit de regio én senioren een open en interactief gesprek aan te gaan. Durft u te dromen over wonen, welzijn en zorg voor ouderen in Zeeland in 2030? Wat hebben we nodig, oog hebbend voor verschillende doelgroepen en generaties? Ga met elkaar aan tafel en maak met ons de volgende stap! 

Dit alles onder leiding van dagvoorzitter prof. dr. Robbert Huijsman (directeur/bestuurder Geriant en hoogleraar Erasmus School of Health Policy & Management). Vincent von Meijenfeldt (specialist ouderengeneeskunde, WVO zorg) en dr. Gerda Andringa (University College Roosevelt) zullen tijdens de bijeenkomst inspirerende lezingen verzorgen.  

Deel dit evenement

bottom of page