top of page

do 03 jun

|

Online evenement via Zoom

Sleutelmomenten in de 3e levensfase: de sleutel tot preventie?

Preventie is een uitdaging: het gaat om het juiste aanbod op de juiste plek en op het juiste moment. Sleutelmomenten, ook wel life-events, bieden kansen als het om preventie gaat. In dit online kennisatelier zoomen we samen met senioren en professionals uit de praktijk in op drie sleutelmomenten,

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Sleutelmomenten in de 3e levensfase: de sleutel tot preventie?
Sleutelmomenten in de 3e levensfase: de sleutel tot preventie?

Tijd en locatie

03 jun 2021, 14:30 – 16:30

Online evenement via Zoom

Over het evenement

Preventie is een uitdaging: het gaat om het juiste aanbod op de juiste plek en op het juiste moment. Sleutelmomenten, ook wel life-events, bieden kansen als het om preventie gaat. Van sleutelmomenten weten we namelijk één ding zeker: op deze momenten veranderen de situatie en behoeften van een senior drastisch. Met pensioen gaan is zo`n sleutelmoment: het werkende leven stopt. Maar dat is het niet alleen, sleutelmomenten grijpen vaak in op alle dimensies van positieve gezondheid. Stoppen met werken betekent namelijk ook veranderingen in bijvoorbeeld sociale contacten, structuur, dagbesteding en fysieke activiteit, maar ook inkomen. Wat betekent dit voor senioren zelf? En hoe kunt u hier als gemeente, professional of als senior op inspelen?

 In dit kennisatelier zoomen we samen met senioren en professionals uit de praktijk in op drie sleutelmomenten voor senioren: pensionering, het verlies van een partner en verhuizing. Zo komt Marleen Damman van de Radboud Universiteit vertellen over haar onderzoek naar pensionering en geestelijk verzorger en specialist Nico van der Leer van PZC Dordrecht zal ingaan op het verlies van een partner. Én we gaan met elkaar in gesprek over hoe we deze sleutelmomenten wellicht meer zouden kunnen benutten voor senioren.

Tickets

  • Sleutel

    De sleutel tot ons online kennisatelier (waar overigens geen kosten aan verbonden zijn)

    € 0,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page