top of page
  • Redactie

'Dat hele jaar heb ik mezelf elke dag voorgehouden, ik ga alles weer kunnen, alles’

Arthyra (76 jaar) noemt zichzelf een 'probeerder'. Ze vind het leuk om nieuwe dingen te proberen en te leren. 'Op die manier haal je het beste uit jezelf'. Haar deelname aan de Generatieclub past dan ook echt bij Arthyra. Ze neemt hieraan deel met veel plezier.


'Heel mijn familie kwam afscheid nemen in de dagen dat ik er lag, want ik zou gaan sterven'

Op het toneel vertelt Arthyra over een heftig ongeluk dat zij heeft meegemaakt. Hierbij verloor zij haar moeder en tante en raakte zelf zwaar gewond. Arthyra belandde in een coma, één waarvan de artsen dachten dat zij er niet meer uit zou komen.


'Dansen en op hoge hakken lopen dat zal niet meer gaan'

Wonder boven wonder weet Arthyra toch uit het coma te ontwaken. Ondanks de grote vreugde was dit ook een lastige periode. 'Alles deed pijn, alles kostte moeite en ik moest overal bij geholpen worden'. De artsen vertelde haar dat dansen en op hoge hakken lopen waarschijnlijk nooit meer zal gaan.


'Ik heb mijn eigen line dance groep en we hebben zo veel lol samen'

Arthyra nam hier geen genoegen mee en bleef dag in, dag uit volhouden dat ze alles weer zou gaan kunnen. En zo geschiedde: Arthyra ging weer dansen en ze danst vandaag de dag nog steeds!


Nieuwsgierig geworden naar het hele verhaal van Arthyra? Ze deelt het graag met u via onderstaande video:Deze post maakt onderdeel uit de van de campagne 52 tinten zilvergrijs. Hierin bieden we een podium aan de kennis en ervaring van ouderen. Zie voor meer informatie: www.gene-ro.com/52tintenzilvergrijs

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page