top of page
  • Redactie

Eindbundel ‘Senioren sterker maken: geen woorden maar daden’

De komende jaren neemt in de regio Rijnmond en Drechtsteden het aantal senioren niet alleen flink toe, zij worden ook ouder. In het ZonMW-project ‘Senioren sterker maken: fysiek en sociaal’ werkten partijen uit verschillende domeinen samen aan het versterken en verder ontwikkelen van een integrale en preventieve aanpak gericht op vitaal, gezond en betekenisvol ouder worden.


In de gemeenten Dordrecht, Papendrecht, Rotterdam en Vlaardingen is veel energie gestoken in drie samenhangende trajecten: inzetten van erkende interventies voor senioren rondom bewegen en ontmoeten, samenwerken en samen leren binnen én tussen gemeenten, en senioren actief betrekken. Genero is vanaf het begin betrokken geweest bij dit project en heeft zich voornamelijk ontfermt over dit laatste traject.

Samen met professionals en senioren zijn veel projecten geïnitieerd. In de eindbundel ‘Senioren sterker maken: geen woorden maar daden’, te downloaden onder aan deze pagina, zijn deze projecten en achterliggende thema`s in beeld gebracht. Letterlijk en door de verhalen van beleidsmedewerkers, professionals in de uitvoering en betrokken senioren. Op deze manier delen we graag de opgedane kennis en ervaring van bijna vijf jaar ‘Senioren sterker maken: fysiek en sociaal’. Verhalen van onze eigen Demi Timmers (participatieregisseur), Jan Pouw (lid Ouderen-en Mantelzorgforum) en Elly Bal (lid Ouderen-en Mantelzorgforum) zijn te lezen onder thema 3 'Het betrekken van senioren'.


Het project Senioren sterken maken is nu afgerond, maar een deel van de betrokken partijen zet het werk voort binnen de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid. In de periode 2023-2025 wordt binnen de werkplaats aan de slag gegaan met het Programma Ondersteuning Langer Thuiswonende Ouderen (POLTO). Ook Genero is bij dit programma betrokken op verschillende programmalijnen.senioren-sterker-maken-(2023)-eindbundel-geen-woorden-maar-daden
.pdf
Download PDF • 13.58MB

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page