top of page
  • Redactie

Genero actief!

Vanuit het Ouderen- en Mantelzorgforum participeren ouderen bij activiteiten van partners. Wij willen je graag laten lezen wat wij de afgelopen periode hebben gedaan of van plan zijn te gaan doen.


·        In de loop van januari 2024 heeft een aantal ouderen, daarbij ondersteund door ouderen vanuit Soos Blauwhuis, deelgenomen aan gastlessen bij het Scalda College in Goes. In groepjes werd met 3e jaars studenten Verpleegkunde aan de hand van casussen mogelijke hulpvragen behandeld. Aan de studenten om oplossingen aan te dragen en te onderbouwen waarom die oplossingen goed werken. Het waren levendige gesprekken. Met heel diverse oplossingen. Zowel de studenten als de ouderen waren enthousiast over de aanpak en de inhoud.

 

·        Op 25 januari 2024 stond de derde bijeenkomst over vitaal ouder  en blijven op de rol. Dit keer in Zwijndrecht, in de Rob Sterkenzaal van het sportcentrum Optisport. Dilly van der Padt en Valentine de Waard waren namens Genero nauw betrokken bij de voorbereiding en de presentatie van de bijeenkomst.

 

Zo’n 75 ouderen waren aanwezig en kregen een gevarieerd programma voorgeschoteld. Met presentaties van de GGD Zuid-Holland Zuid, Welzijnsorganisatie Diverz, een sportief intermezzo door Fitmakers en een presentatie van DrechtDokters. De laatste presentatie werd gegeven door kaderhuisarts Ouderengeneeskunde Matthijs Broekman. Hij benadrukte het belang van het behouden van de eigen regie en om tegelijkertijd na te denken over de zorg die men in de toekomst wil ontvangen. Het is dan uitermate nuttig om de wensen vast te leggen en kenbaar te maken bij de huisarts. Dat kan bijvoorbeeld in het wensenboekje van Genero.

 

Met een goodie-bag gevuld met informatie over de gespreksonderwerpen gingen de ouderen huiswaarts. Het merendeel van de deelnemers woont in appartementen bij het sportcentrum. Voor echt bewegen te dichtbij!

 

·        Meer onderwijsparticipatie: in de maand februari 2024 zijn de collega’s van het Ouderen- en Mantelzorgforum (en ouderen vanuit Soos Blauwhuis) actief bij de Hogeschool Rotterdam, de Erasmus School of Health Policy and Management (ESHPM) en bij het Zadkine College in Rotterdam.


Je ziet wij zitten niet stil bij Genero!


Dilly en Valentine met wethouder Ronald de Meij tijdens de bijeenkomst 'Vitaal ouder worden' in Zwijndrecht

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page