top of page
  • Redactie

Genero in actie!

De afgelopen tijd was Genero volop in beweging! In dit artikel een kleine greep uit de activiteiten.


Kennis opdoen, onderhouden en delen.

Een fiks aantal leden van ons Ouderen- en Mantelzorgforum was op 12 juni 2024 aanwezig bij de landelijke conferentie ‘Een nieuwe generatie ouderen, Langer Thuis’ in Nieuwegein.

Zien en horen welke ontwikkelingen er op het gebied van wonen, welzijn en zorg zijn. Meedoen aan relevante workshops en daar nieuwe kennis verzamelen. Op nieuwe ideeën komen ook. Het bleef echter niet bij kennis halen. Genero was ook betrokken bij de workshops. En met succes! Zo werd onder meer een workshop over intergenerationeel contact verzorgd in samenwerking met de Erasmus School of Health Policy and Management en was onze participatieregisseur betrokken bij de workshop van de Stem van Ouderen in samenwerking met Stadstrainers.


Onze participatieregisseur Demi zorgde er daarnaast mede voor dat de stand van de Stem van Ouderen werd bemenst. Op deze manier werd dit project onder de aandacht van de bezoekers van de conferentie gebracht. Ook bij de stand van de Coalitie Intergenerationeel Contact was Genero te vinden.


Het was een lange dag, een soort werkdag en dat op onze leeftijd. Maar, het was de moeite zeker waard.
Ervaringen en gedachten over het activeren van vitale ouderen

Op 28 juni 2024 waren leden van ons Ouderen- en Mantelzorgforum en onze participatieregisseur Demi op bezoek in het Boshuis, gelegen in het Panbos van Breda. Niet om een mooie boswandeling te maken, hoe gezond ook, maar om een bijdrage te leveren aan een nieuw advies van de Raad van Ouderen. Deze Raad is op verschillende plaatsen in het land in gesprek met groepen ouderen. Om mede op basis van hun ervaringen en gedachten te komen tot een advies met als werktitel ‘het activeren van vitale ouderen.

Voorbeelden uit de verschillende regio’s van ons werkgebied kwamen aan de orde. Een waardevolle bijeenkomst. Herman Meinhardt, onze vertegenwoordiger in de Raad van Ouderen die bij het schrijven van het nieuwe advies is betrokken, zal ongetwijfeld met een tevreden gevoel huiswaarts zijn gegaan.  

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page