top of page
  • Redactie

'Ik dacht altijd dat ik de enige was die het moeilijk heeft gehad'

Erich Isely, 74 jaar oud, vond het in het begin van zijn deelname aan de Generatieclub moeilijk om zijn eigen verhaal te vertellen tegen een onbekend publiek. In eerste instantie nodigde hij dan ook vooral vrienden, kennissen, broers en zussen uit om te komen kijken bij de voorstellingen.


"Op school zei ik tegen de meester dat ik in de oorlog was geboren. Hij werd boos en zei dat dat niet waar was"

Het verhaal van Erich gaat terug naar zijn jeugd en de oorlog waarin hij is geboren. Hij neemt de mensen mee in het verhaal van zijn meester die boos werd toen Erich over zijn geboorteland vertelde. Dat het daar toen oorlog was. Het was niet waar volgens de meester. Pas later besefte Erich dat hij wel degelijk gelijk had, alleen dat het ging om een andere oorlog.


"Mensen herkennen iets van hun eigen verhaal"

De positieve reacties op Erichs optreden en het delen van zijn verhaal zorgden ervoor dat hij inmiddels wel comfortabel is met het delen van zijn verhaal op het podium. Zijn verhaal komt aan en mensen herkennen soms iets uit hun eigen verhaal. Het nodigt anderen uit om ook hun verhaal te delen. 'Ik dacht altijd dat ik de enige was die het moeilijk heeft gehad, maar sommige mensen hebben het vele malen moeilijker gehad dan ikzelf'. Erich vindt het mooi dat deze mensen ook hun verhaal vertellen en hoe zij toch als krachtig persoon door het leven zijn gegaan. Verhalen die inspireren.


Nieuwsgierig geworden naar het hele verhaal van Erich? Hij deelt het graag met u via onderstaande video:


Deze post maakt onderdeel uit de van de campagne 52 tinten zilvergrijs. Hierin bieden we een podium aan de kennis en ervaring van ouderen. Zie voor meer informatie: www.gene-ro.com/52tintenzilvergrijs

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page