top of page
  • Redactie

KLEP lunch Hoeksche Waard

Bijgewerkt op: 6 jun. 2023

KLEP lunch Hoeksche Waard


Als je de betekenis opzoekt van het woord ‘kleppen’, dan krijg je als uitleg: babbelen over onbelangrijke dingen. De betekenis van het woord is zeker niet van toepassing op de KLEP lunch die op 1 juni 2023 door het samenwerkingsverband Thuis in de Kern in Puttershoek werd georganiseerd. Eén van de deelnemers in het samenwerkingsverband is onze partner Zorgwaard.


Het was de tweede keer dat de KLEP lunch werd georganiseerd. KLEP staat in dit geval voor Kijken, Leren en Proberen. Met een broodje en een drankje werden meer dan 30 professionals vanuit Zorg & Welzijn, aangevuld met een paar gasten, geïnformeerd over zorg technologieën en hulpmiddelen. Het mooie is dat het niet bij informeren blijft. Zelf uitproberen en zeker ook ervaringen uitwisselen, zijn belangrijke onderdelen. En dat alles in zo’n anderhalf uur.


Een ‘antieke’ telefoon met druktoetsen zorgt voor een muziekje uit lang vervlogen tijden. Dat zal voor toekomstige ouderen met dementie ongetwijfeld een ander soort muziek zijn! De aloude transistorradio met moderne toepassingen, de Compaan, een keyfinder en middelen die je helpen bij het aantrekken van een jas, als je problemen met je arm hebt. Zomaar een paar voorbeelden.


De Bibliotheek Hoeksche Waard vertelde over de Slimo Theek die in de loop van 2023 op drie plaatsen in de Hoeksche Waard wordt geopend. Drie locaties waar ouderen en hun mantelzorgers gratis slimme technologie kunnen lenen. Zo kunnen zij producten uit de Slimo Theek thuis uitproberen en wordt een bijdrage geleverd aan het langer (zelfstandig) thuis wonen van ouderen.


De Medido, een slimme medicijndispender, is al langer bekend. Ook bij deze toepassing bleek hoe belangrijk het zelf uitproberen is en dat een toelichting veel duidelijk maakt over de mogelijkheden.


Begin september 2023 wordt de volgende KLEP lunch georganiseerd. Een waardevol initiatief, dat navolging verdient in andere delen van ons Genero werkgebied. Meer informatie over Thuis in de Kern lees je hier.

70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page