top of page
  • Redactie

Eerste editie 'Genero Leest!' een succes

Het is alweer even geleden dat de eerste editie van Genero Leest! plaatsvond. Op 25 april kwam deze boekenclub geïnitieerd door Jong-Genero met jong én oud samen om het eerste gezamenlijk gekozen boek te bespreken: 'Vertroostingen' van Dirk de Wachter, Thomas Pereira Horta, lid van Jong-Genero, blikt met ons terug.


'We zijn gelijk begonnen met een mooi boek' beschrijft Thomas. Hijzelf sloot wat later aan bij de boekenclub en heeft het boek om die reden in relatief korte tijd moeten lezen. Maar omdat het boek hem -als geneeskunde student- aansprak, was dit geen opgave. Met plezier kijkt hij dan ook terug op het lezen van het boek en de eerste bijeenkomst.


'Ik kijk met veel plezier terug op de eerste bijeenkomst; wat was het tof!'

Ook over de gezamenlijke bespreking is Thomas enthousiast. Hij vertelt hier het volgende over: bij de aanwezigen was er qua leeftijd een mooie mix van jong en oud. We hebben met elkaar gedeeld wat we van het boek vonden en als boodschap zullen meenemen. Het belang van de nabijheid van de medemens is iets wat hierbij meermaals terugkwam. Ook hebben we het gehad over de verschillende vormen van troost en over het kleine goede. Het smaakte zeker naar meer!


'Het smaakt zeker naar meer!'

De volgende boekenclub staat gepland op 13 juli 2023, 19:30u-21:00u. De tweede editie van Genero Leest! zal gaan over het boek 'Mazzel Tov' van Margot Vanderstraeten.


Iedereen is welkom! Opgeven kan via deze pagina


43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page