top of page
  • Redactie

Levenspadcast aflevering 5. Een cultuur voor twee generaties

In deze aflevering van de Levenspadcast gaan Mohamed (73 jaar oud) en Oemar (28 jaar oud) met elkaar in gesprek over het thema ‘Een cultuur voor twee generaties'. Een thema dat zich specifiek richt op jong en oud met een migratie-achtergrond.


In de ingezonden brief wordt aangekaart dat het bespreken van bepaalde thema's met iemand uit een andere generatie regelmatig (onbewust) uit de weg wordt gegaan, uit de angst elkaar niet te begrijpen. Dit wordt versterkt wanneer de gesprekspartner ook een andere culturele achtergrond heeft en wellicht zelfs ergens anders is opgegroeid. Mohamed en Oemar, twee mannen in een verschillende levensfase en met een verschillende culturele achtergrond, máár beiden bekend met twee culturen, gaan het gesprek met elkaar aan over dit thema.


Het werd een inspirerend gesprek waarin jong en oud met een verschillende culturele achtergrond juist wél met elkaar in gesprek gaan en waarin herkenning en begrip, of juist niet, wordt gevonden. Veel luisterplezier!

De aflevering is te beluisteren via Spotify via deze link.

Geen Spotify, geen probleem! Je kunt de aflevering ook bekijken via deze website.


Hebben jullie nog vragen aan Mohamed en/of Oemar of heb je zelf een thema waarover je graag met iemand uit een andere generatie in gesprek gaat? Laat het ons weten in de comments!

34 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page