top of page
  • Redactie

Levenspadcast aflevering 6. Een levenspad zonder kinderen

In deze laatste aflevering van dit seizoen van de Levenspadcast gaan Bep (83 jaar oud) en Willemijn (37 jaar oud) met elkaar in gesprek over het thema ‘Een levenspad zonder kinderen'.

In de ingezonden brief verwijst Willemijn naar een fragment uit het boek Een klein leven van Hanya Yanagihara: 'Het ouderschap geeft een leven als volwassene onverbiddelijk doel en richting; de kinderen bepalen de duur en bestemming van de vakantie van dit jaar; ze bepalen of er geld overblijft en zo ja, waaraan het wordt uitgegeven; ze geven vorm aan een dag, een week, een jaar, een leven. Kinderen zijn een soort landkaart. Het enige wat je hoeft te doen is de route volgen die ze je voorleggen op de dag dat ze geboren worden'. Een fragment dat in de aflevering direct wordt beaamt. Maar hoe ziet een leven zonder kinderen eruit? En kun je een kinderwens ook alleen in vervulling laten gaan? Daarover gaan Willemijn en Bep, beide in een andere fase van hun leven, in gesprek. Een gesprek waarin wordt gesproken over het leven zonder kinderen (in vergelijking met een leven met kinderen) en over de keuze om zonder partner een kinderwens in vervulling te laten gaan. Het werd een open en eerlijk gesprek, waarin een kijkje wordt gegeven in de keuzes waar een vrouw, zonder partner maar mét een kinderwens, voor komt te staan en waarbij herkenning, of juist niet, tussen verschillende generaties wordt gevonden. Veel luisterplezier!

De aflevering is te beluisteren via Spotify via deze link.

Geen Spotify, geen probleem! Je kunt de aflevering ook bekijken via deze website.


Hebben jullie nog vragen aan Bep en/of Willemijn of heb je zelf een thema waarover je graag met iemand uit een andere generatie in gesprek gaat? Laat het ons weten in de comments!

57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page