top of page
  • Redactie

Een nieuw gezicht bij GENERO

Bijgewerkt op: 26 nov. 2019

Per 4 december zal Willemijn Looman Hanna van Dijk tijdens haar zwangerschapsverlof vervangen. Gelukkig is GENERO niet onbekend voor Willemijn. Hieronder stelt zij zich aan u voor.


Ik ben in december 2018 bij Erasmus School of Health Policy & Management gepromoveerd op het proefschrift Facing Frailty. Mijn promotieonderzoek gaat over integrale zorg voor thuiswonende, kwetsbare ouderen. Hiervoor heb ik onderzoek gedaan naar het Walcheren Integrale Zorgmodel in Zeeland. Dit project was onderdeel van het Nationaal Programma Ouderenzorg en werd in samenwerking met GENERO uitgevoerd.


Ook heb ik voor mijn proefschrift een onderzoeksproject uitgevoerd naar profielen van kwetsbare ouderen onder de noemer ‘Dé kwetsbare oudere bestaat niet. De focusgroep die ik met het Ouderen- en Mantelzorgforum van GENERO hield in april 2017 was van grote waarde voor dit onderzoek. Het ging direct meer leven, omdat de forumleden de profielen herkenden. Binnen een van profielen hadden de ouderen relatief weinig aandoeningen en functionele beperkingen, maar voelen de ouderen zich niet gezond en zitten ze slecht in hun vel. Een van de Forumleden relateerde dit aan het vervalperspectief. “Ze lijden onder het verval dat aan het komen is. Zij trekken zich dat erg aan en gaan er al onder gebukt”.

Ook heb ik bij ESHPM bijna twee jaar aan een groot, internationaal onderzoeksproject gewerkt naar integrale zorg voor mensen met multi-morbiditeit SELFIE. Een mooi project waarbinnen we met onderzoeksinstituten in 7 andere Europese landen samenwerkten en tegelijkertijd onderzoek deden naar integrale zorginterventies op lokaal en regionaal niveau. De verbinding met de praktijk heb ik altijd belangrijk gevonden en ook gezocht tijdens mijn onderzoek. Zo presenteerde ik graag resultaten en was ik betrokken bij de themagroepen screening eerstelijn en vroegsignalering binnen Beter Oud.


Bij GENERO wil ik me ook inzetten om onderzoek, praktijk en onderwijs aan elkaar te verbinden. Kortom: ik zie er naar uit om in de regio aan de slag te gaan en oude bekenden – bijvoorbeeld in Zeeland - en nieuwe gezichten te zien en samen te werken aan de ouderenzorg. Ik ben bereikbaar op W.Looman@zorgimpuls.nl en 06-42758141.

72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page