top of page
  • Redactie

Genero senioren in gesprek met studenten van Hogeschool Zeeland

Bijgewerkt op: 21 okt. 2021

Op 11 oktober 2021 vonden de eerste sessies plaats waarbij studenten Verpleegkunde van Hogeschool Zeeland in groepjes in gesprek gingen met senioren. Merendeels leden van het Ouderen- en Mantelzorgforum van Genero, jonge senioren en (wat) oudere senioren.

De eerstejaars Hbo studenten beginnen binnenkort aan hun eerste stageperiode en waren benieuwd naar ervaringen (en tips natuurlijk) van de senioren.

De gespreksonderwerpen waren heel divers. Over de beleving van de senioren in de coronaperiode, hun gezondheidservaringen en tips over omgaan met ouderen tijdens je stageperiode.

Het gedachtengoed van positieve gezondheid werd uitvoerig besproken, met als conclusie dat je ook met wat beperkingen je gezondheid als prima kunt ervaren. Wonen, en specifiek de vraag wanneer te verhuizen naar een andere woning, leverde een mooi inkijkje op in de twijfels van senioren bij (tijdig) verhuizen.

De meeste aandacht werd besteed aan hoe om te gaan met ouderen. Best wel spannend om bij je eerste stage ouderen, van een beetje kwetsbaar tot heel kwetsbaar, te ontmoeten en daar mee aan de slag te gaan. De senioren waren eensgezind: zorg dat je gewoon lekker jezelf blijft, stel vragen aan je cliënt en wees nieuwsgierig naar zijn of haar leefwereld. Het zal niet altijd uitkomen, maar neem de tijd en geef aandacht aan je cliënt. De laatste tip: heb geduld! Dan komt het allemaal goed.

Conclusie: heel zinvol om op deze manier met elkaar aan de slag te gaan. In november 2021 volgt een nieuwe serie gesprekken met andere studenten verpleegkunde. De Genero senioren doen graag weer mee.46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page