top of page
  • Redactie

Het Genero Ouderen-en Mantelzorgforum in de praktijk

Genero kent een Ouderen- en Mantelzorgforum bemenst door zo’n 20 senioren. Het forum fungeert als klankbord en denktank voor de partners van Genero. Dat is leuk om te weten, maar waar houden zij zich zoal mee bezig? Een kleine bloemlezing van deelname aan projecten en activiteiten.

Onderwijsparticipatie:

We namen deel aan de digitale gastlessen ‘de Vitale Oudere’ van Hogeschool Rotterdam. Hier vertelde de senior over zijn of haar levensloop en ging vervolgens in gesprek met de HBO studenten Verpleegkunde. Een soortgelijke deelname heeft plaatsgevonden bij de Hogeschool Zeeland. Bij Erasmus School of Health Policy en Management gingen wij in gesprek met tweedejaars studenten Gezondheidswetenschappen over de vraag wat maakt het leven moeilijker/makkelijker als je ouder wordt. Wij zijn ook actief met ouderenparticipatie binnen het MBO zorgonderwijs van het Albeda college en binnenkort nemen we deel aan een stage-vervangend programma van het Zadkine College.


Onderzoeksparticipatie:

Wij zijn Betrokken bij (de voorbereiding van) onderzoeksprojecten van Erasmus Universiteit en Erasmus MC. Wij hebben, vanuit seniorenperspectief, meegedacht over de opzet van de projecten en suggesties gedaan over de rol van senioren tijdens de projectperiode. Het ging hierbij over onderwerpen als Thuis in de eigen omgeving ouder worden en hoe kan je bijvoorbeeld bevolkingsonderzoeken zodanig inrichten dat je direct de juiste doelgroep bereikt. Daarnaast nemen wij deel aan onderzoeksprojecten op het gebied van eHealth. Hoe kun je deze middelen inzetten om senioren langer zelfstandig en veilig thuis te kunnen laten wonen?


Beleidsparticipatie:

We gebruiken een ruime interpretatie van dit woord. We waren én zijn betrokken als meedenker en meedoener bij de voorbereiding van bijeenkomsten en klankbordgroepen. Op dit vlak worden we ook ingeschakeld om onze mening te horen over bijvoorbeeld de kwetsbaarheid van senioren in de wijk en om als gespreksleider te fungeren bij rondetafelgesprekken met andere senioren.


Je ziet, er zijn veel mogelijkheden om als partner de leden van het Forum in te zetten. Maak er gebruik van. Wij vinden het leuk om mee te doen en mee te denken! Onze participatieregisseur Demi ( d.timmers@samergo.nl) komt graag met je in contact.


Leden van het Ouderen- en Mantelzorgforum

94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page