top of page
  • Redactie

Terugblik: zomeruitje oud en jong in het historische Dordrecht

Nu langzaam de herfst aanbreekt, kijken we graag nog even terug op ons zomeruitje oud en jong dat alweer een maand geleden plaats heeft gevonden in het historische Dordrecht. Cultuur, eten en drinken en bovenal ontmoeting stonden tijdens deze gezellige dag centraal.

We werken binnen Genero met Jong en Oud. De ene groep onder de naam Jong Genero en de andere groep, de wat oudere jongeren, heten het Genero Ouderen-en Mantelzorgforum.


Jong en oud kenden elkaar nog niet zo goed. Dat moest natuurlijk veranderen en hoe kan dat beter dan gezamenlijk een Genero zomeruitje organiseren om op een ontspannen manier kennis met elkaar te maken.


Op 26 augustus 2022 verzamelden zo'n 23 leden uit beide bloedgroepen zich in het historische hart van Dordrecht, midden in het werkgebied van Genero. Een zonnetje, met een enkele miezer drup en een uitgebalanceerd programma met ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Kennismaken, ervaringen uitwisselen en de nadruk nu eens niet op de casuïstiek van de (kwetsbare) ouderen leggen. Natuurlijk ontkom je daar met zoveel bevlogen mensen niet aan, maar het is ook fijn om elkaar, tijdens een tochtje met de Dordtevaar te wijzen op al het moois dat Dordrecht te bieden heeft.


Tekst gaat door onder de foto.


Bij de korte wandelingen tussen het ontmoetingspunt, de boot, de lunch en het museum zag je jong en wat ouder met elkaar in gesprek. Een mooie plek trouwens; onze lunch locatie den Witten Haen, waar Philadelphia Zorg werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Museum Huis van Gijn bracht ons terug in de tijd en op zo'n plek merk je toch wel de leeftijdsverschillen. Fijn dat de wat oudere leden van het Ouderen-en Mantelzorgforum vanuit hun eigen ervaring konden verhalen over bijvoorbeeld de keuken en de studeerkamer in het huis van Simon van Gijn.


Aan het eind van deze geslaagde dag was iedereen het er over eens dat de eerste stap gezet is tot een mooie samenwerking tussen Jong Genero en het Ouderen- en Mantelzorgforum van Genero. We weten iets meer over elkaars werkzaamheden en we weten elkaar in de toekomst ongetwijfeld beter te vinden. Het resultaat moet zijn dat er nog betere ideeën ontstaan hoe we als Genero een bijdrage kunnen leveren om de kwaliteit van leven van de (kwetsbare) ouderen te verbeteren, met jong en oud!


Het resultaat moet zijn dat er nog betere ideeën ontstaan hoe we als Genero een bijdrage kunnen leveren om de kwaliteit van leven van de (kwetsbare) ouderen te verbeteren, met jong en oud!
32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page