top of page
  • Redactie

Praat mét mij: Dé senior bestaat niet

In het kader van actieve ouderenparticipatie zijn leden van het Ouderen- en Mantelzorgforum van Genero onder meer beschikbaar om deel uit te maken van focus- en klankbordgroepen. Partners van Genero kunnen een beroep op ons doen.


GGD Zuid-Holland Zuid (ZHZ) wilde weten wat senioren verstaan onder vitaliteit en wat zij nodig denken te hebben om vitaal te blijven. In een aantal focusgroepen is hier met senioren ( 66-76 jaar) over van gedachten gewisseld. Een drietal leden van ons Ouderen- en Mantelzorgforum heeft hieraan deelgenomen, samen met partner en/of introducee.


Uit de gesprekken met de senioren blijkt dat zij bij het stijgen van de jaren te maken hebben of krijgen met kwetsbaarheden, op fysiek en/ of mentaal vlak. Toch is de meerderheid van mening dat ze zich vitaal voelen! Ze gaven aan het vermogen te hebben veranderingen in de levenssituatie en de achteruitgaande gezondheid te accepteren, zich hieraan aan te passen en te focussen op wat wel mogelijk is. Dat zijn mooie inzichten en kan de beeldvorming van ouder worden, in positieve zin beïnvloeden. Dit past heel goed bij in het jaarthema van Genero: ‘Ouder worden met een lach’.


De bevindingen van de GGD ZHZ uit de focusgroepen en uit ander onderzoek zijn samengevat in een zogenoemd one-page document. Deze is onderaan deze pagina bijgevoegd. Lees hierin ook hoe de uitkomsten van invloed zijn op het maken van beleid.

Praat mét mij; De senior bestaat niet
.pdf
Download PDF • 103KB
29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page